Instagram heeft een Zwarte Pietcartoon verwijderd op de pagina van Tom Vandendriessche, EU-Parlementslid voor het Vlaams Belang. “Niet alleen Erdogan heeft dus een probleem met cartoons, maar ook Instagram en Facebook blijken de censuurkaart te trekken”, reageert Vandendriessche.

Instagram verwijderde de cartoon met de boodschap “Black Pete Matters” op de pagina van Vlaams Belang-Europarlementslid Tom Vanderndriessche. “Bericht verwijderd voor haatdragend taalgebruik of haatdragende symbolen”, meldde het sociale mediaplatform.

“Zuckerberg zet zich op dezelfde lijn als de radicale islam”

“Niet alleen Erdogan heeft dus een probleem met cartoons, maar ook Instagram en Facebook blijken de censuurkaart te trekken”, reageert de Vlaams Belanger. “Daarmee zet Zuckerberg zich op dezelfde lijn als de radicale islam. Zij zijn de vijanden van de democratie de vrijheid en de grondrechten van burgers. ‘Big Tech’-bedrijven als Facebook en Google moeten opgebroken worden en zullen zich door politieke initiatieven of langs juridische weg moeten schikken naar onze grondwet.”

Het is niet de eerste keer dat Facebook – dat Instagram bezit – de boodschappen van Vandendriessche censureert. Zo werd zijn Facebookpagina de laatste maanden al tweemaal geblokkeerd: eenmaal na een bericht over de onthoofding van Samuel Paty en een keer na een bericht met Zwarte Piet.

1 REACTIE