Een Amerikaanse rechter heeft beslist dat de getuigenis van Ghislaine Maxwell openbaar moet gemaakt worden. Volgens de rechter is het namelijk in het publieke belang dat de informatie over haar relatie met pedofiel Epstein aan het licht komt. Dat meldt onder andere al Jazeera.

Ghislaine Maxwell werd begin juli gearresteerd en maakte de wereldwijde elites nerveus. Ze is de voormalige vriendin van zedendelinquent Jeffrey Epstein en men was ervan overtuigd dat ze van alles op de hoogte was. Volgens getuige Virginia Giuffre was Maxwell zelf ook schuldig aan seksueel misbruik.

Rechter Loretta Preska in Manhattan besloot dat de getuigenis toch openbaar moest gemaakt worden. Maxwell ging in beroep maar ook in beroep viel dezelfde beslissing. In totaal zou de getuigenis 418 pagina’s lang zijn. Maxwell wilde dat dit document geheim bleef omdat ze vreest dat het haar “mogelijkheid zichzelf te verdedigen” zou kunnen ondermijnen. Haar advocaat beweert dat de slechte publiciteit die zal volgen haar rechten schenden tegen zelfbeschuldiging.

1 REACTIE

  1. Een raar verloop : het zijn steeds nieuwe achttien jarigen die fier zijn hun frivoliteit in de belangstelling te kunnen brengen om zo hoog mogelijk te scoren in het uitgangsleven. Twintig jaar later zijn het dezelfden die, als ze hun facade zwaar moeten opkalafaten en ze geld ruiken, hun jeugdactiviteit verloochenen en hun voormalige vereerders gaan proberen opnieuw uit te zuigen. Wat een Lieve Lieverds toch. Niet?