Het parket heeft bevestigd dat de eerste autopsieverslagen van de vermiste jogger aantonen dat hij stierf door een ongeval. Dit meldt Het Laatste Nieuws. De man raakte donderdagavond vermist tijdens het joggen in de Gentse Blaarmeersen. Zijn lichaam werd zondagmiddag teruggevonden.

De 32-jarige Pieter-Jan Huygens raakte donderdagavond vermist nadat hij ging joggen aan de Blaarmeersen in Gent. Op vrijdag plaatste de familie van de man een ongerust bericht op Facebook en werd de Cel Vermiste Personen op de hoogte gebracht. De Cel begon meteen met het uitkammen van de Blaarmeersen. Vrijdag werd er geen spoor gevonden. Ook zaterdag werd er door de hulpdiensten, familie en vrienden verder gezocht naar Pieter-Jan. Maar opnieuw geen aanwijzing naar de vermiste man.

Zondag omstreeks de middag werd het lichaam van de man dan uiteindelijk teruggevonden in de Leie ter hoogte van de Krommehamlaan. De Cel Vermiste Personen en de federale politie voeren heel de voormiddag de Leiearm af. “Gisterenmiddag omstreeks 12 uur werd het lichaam van de 32-jarige man uit Lede, die sinds donderdag 15 oktober 2020 als vermist was opgegeven, aangetroffen in een zijarm van de Leie in Afsnee”, verklaart het parket in Het Laatste Nieuws.

Een wetsdokter van het parket van Oost-Vlaanderen voerde meteen een autopsie uit. Daarnaast werd er ook een toxicologisch onderzoek gevoerd. Aangezien er geen sporen van geweld teruggevonden zijn, lijkt alles op een ongeval. De jogger is hoogstwaarschijnlijk het water in gevallen tijdens zijn looptocht.