Het Franstalig onderwijs zal de herfstvakantie verlengen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Van een gelijkaardige maatregel is volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vooralsnog geen sprake in Vlaanderen.

In het kader van de toenemende coronabesmettingen verlengt het Franstalig onderwijs de herfstvakantie met drie dagen, tot woensdag 11 oktober. Dat maakte minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap Caroline Désir (PS) donderdag bekend. Voor het overige blijven de scholen wel in ‘code geel’, dus zonder bijkomend afstandsonderwijs.

Weyts (N-VA): “Teveel leerachterstand en schade in het voorjaar om herfstvakantie te verlengen”

Van een gelijkaardige maatregel is vooralsnog geen sprake in Vlaanderen. Wel zal het Vlaamse onderwijs volgende week maandag samenzitten met minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om de kwestie te bespreken.

De minister ziet een verlenging alvast niet zitten, zeker in het licht van de schade en de leerachterstand die vorig schooljaar werden opgelopen. “Met de huidige leerachterstand, de schade die werd opgelopen toen de lessen op school werden geschorst in het voorjaar, kunnen we elke schooldag goed gebruiken”, reageert het kabinet van Weyts in Het Laatste Nieuws.