In 2010 verbleven in Frankrijk 4.000 inwijkelingen die het land waren binnengekomen met het statuut van ‘niet-begeleide minderjarige’. In 2018 was dat cijfer al gestegen naar 40.000. In de Franse steden laten de gevolgen zich voelen. Vooral de geweldsmisdrijven nemen opvallend toe.

De immigratiemaffia kent alle zwakke plekken van het Europese migratiebeleid en maakt schaamteloos gebruik van elke vorm van westerse naïviteit. Edward Crawford, een Britse journalist die al jaren op het terrein de vluchtelingenstromen volgt, getuigt hoe ‘s avonds illegale immigranten rond de kampvuren elkaar tips geven over de beste manier om aan verblijfsrecht te raken. Je uitgeven voor een vervolgde homo of christen is bijvoorbeeld een heel efficiënt verhaal . Zo kan het, vertelt Crawford, dat islamitische vluchtelingen, die homoseksualiteit meestal als een afschuwelijke zonde beschouwen, in een kamp terechtkomen bedoeld voor mensen die vervolgd worden omwille van hun seksuele voorkeur.

Westerse naïviteit

Het beste statuut is dat van niet-begeleide minderjarige. Onder de activistische rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens kan je dan niet uitgezet worden. Activisten voor open grenzen weten dat ook op politici het woord ‘minderjarig’ een magisch effect heeft, getuige daarvan de recente plannen om de minderjarige vluchtelingen van het eiland Lesbos weg te halen en in Europa op te vangen.

Wie niet echt minderjarig is, moet zich geen zorgen maken. In de praktijk blijkt het zeer moeilijk te bewijzen dat een kleerkast met een baard niet de 17-jarige is waarvoor hij zich uitgeeft. Beendertesten zijn enigszins onnauwkeurig, maar zouden het massale misbruik wel kunnen verminderen.

In Frankrijk werd het probleem vorige week actueel, toen bleek dat de terrorist die twee Franse journalisten had neergestoken nabij de voormalige kantoren van Charlie Hebdo, de Pakistaan Zaheer Hassan Mahmoud, het land was binnen geraakt als niet-begeleide minderjarige.

Zijn betrokkenheid is deel van een veel groter probleem. In Parijs wordt al naar schatting 60% van de geweldsmisdrijven gepleegd door deze ‘enfants de la rue’. 60% is een duizelingwekkend hoog cijfer. De politievakbond bevestigt het probleem: “Steeds meer geweld wordt gepleegd door steeds jonger daders”, zegt Stanislas Gaudon van het Syndicat Alliance Police Nationale.

Zemmour: het jongetje dat zegt dat de keizer geen kleren aan heeft

Enkele dagen geleden ontstond een rel rond de uitspraken van de Franse polemist Éric Zemmour. In een tv-debat had hij zich laten ontvallen dat de niet-begeleide minderjarigen dieven, moordenaars en verkrachters zijn en dat Frankrijk hen de toegang tot het land moet ontzeggen. Zemmour wordt nu door meerdere instellingen en organisaties aangeklaagd wegens racisme.

Zemmour, zelf van Algerijns-Joodse afkomst, is echter te intelligent voor dat soort veralgemeningen. Toen de presentatrice doorvroeg preciseerde dat hij “uiteraard” niet alle niet-begeleide minderjarigen bedoelde. Voor wie niet van slechte wil is, was het duidelijk dat Zemmour, die in het migratiedebat wel vaker de rol speelt van het jongetje dat zegt dat de keizer geen kleren aanheeft, met zijn verbale overdrijving de aandacht had willen vestigen op een zeer reëel probleem. Voor links maakt het allemaal niets uit: Zemmour wordt – nogmaals – voor de rechtbank gesleept.

Het typeert Frankrijk, het typeert heel het westen vandaag: er is meer verontwaardiging over een commentator die iets te enthousiast de waarheid zegt, dan over de duizenden slachtoffers van geweld en seksuele misdrijven die het gevolg zijn van een naïeve immigratiepolitiek.