Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) wil niet weten weten van extra coronatests, omdat die slecht zijn voor het milieu. Dat verklaarde hij woensdag in de speciale Covid-19-Commissie van het Brussels Parlement.

“Het is niet aan te raden om meer tests te hebben puur om meer tests te hebben. Ten eerste omdat het meerdere tests voor dezelfde persoon de testcentra onnodig verstoppen. En ten tweede is er bovenal de impact van de tests op het milieu. Het is een aanzienlijke hoeveelheid afval”, zei de Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) woensdag in het Brussels Parlement.

De uitspraak schoot cdH-fractieleider Céline Fremault in het verkeerde keelgat. “Ik geloof mijn oren niet. […] De uitleg horeb dat dit milieukosten met zich meebrengt is vandaag de dag niet meer te geloven. Ik denk dat we op weg zijn naar een catastrofe”, zei Fremault.