De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) doet aangifte tegen de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV), omdat die Erdogan beledigd zou hebben met de publicatie van een spotprent. Wilders noemt de Turkse president op zijn beurt een “loser”.

De Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) deelde enkele dagen geleden een spotprent met daarop de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP). In de tekening is de Turkse president getooid met een bom. Eerder haalde Erdogan hard uit naar de Franse president Emmanuel Macron, die volgens hem “psychische hulp” nodig heeft omdat hij iets wil doen aan het moslimextremisme in zijn land.

Wilders: “Erdogan is een loser”

De advocaat van de Turkse president diende een aangifte in tegen Wilders bij de officier van justitie in de Turkse hoofdstad Ankara. De spotprent zou het Turkse staatshoofd beledigen. Het gaat voornamelijk om een symbolische actie vanwege Erdogan.

Wilders noemt de Turkse president op zijn beurt een “loser”. “Dus de man die mij een fascist noemt en eerder heel Nederland fascistisch en een overblijfsel van het nazisme noemde gaat nu aangifte tegen mij doen”, reageert Wilders. “De wereld op zijn kop. Loser!”