Rusland beweert nu al een tijdje een eigen coronavaccin te hebben ontwikkeld, al is het Westen daar echter sceptisch over. Toch zijn er landen die naar verluidt bereid zouden zijn om die vaccines aan te schaffen. Volgens de Saoedische krant Arab News zou Egypte namelijk alvast 25 miljoen vaccins hebben gekocht via FARCO-PHARMA in afwachting tot de effectieve productie. De Egyptische overheid heeft dit echter nog niet zelf bevestigd. Het zou niet het eerste land zijn om vaccines bij Rusland te bestellen.

Of de vaccins echt zullen werken of niet, valt nog af te wachten. De Egyptische staat zou echter de Russen alvast vertrouwen. Egypte zelf heeft dit nog niet bevestigd, maar de National Wealth Fund van Rusland beweert dat de organisatie de levering van 25 miljoen vaccins wel heeft geautoriseerd.

Egypte zou niet het eerste land zijn om het vaccine aan te schaffen. India heeft ook al een deal gesloten met het National Wealth Fund voor 100 miljoen vaccins. Brazilië heeft 50 miljoen vaccins aangeschaft en begint met tests in oktober. Mexico heeft 32 miljoen vaccines besteld, Oezbekistan 35 miljoen en Nepal 25 miljoen.

Het Spoetnikvaccin

Volgens een publicatie in het Lancet medical journal zouden de proefpersonen die het vaccine hebben ingespoten antilichamen hebben ontwikkeld zonder gevaarlijke bijwerkingen. Het vaccin, dat de bijnaam Spoetnik kreeg, zou dus volgens de Russische wetenschappers effectief en veilig zijn. Rusland heeft in augustus toegestaan dat het vaccin zou gebruikt worden, waardoor de Russische Federatie het eerste land is om zoiets te ondernemen.