Zaterdagavond vonden in de Brusselse wijk Matonge rellen plaats nadat omstaanders zich tegen de politie keerden tijdens een drugscontrole. Eén verdachte werd aangehouden, dat meldt Belga

Agenten van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene merkten zaterdagavond een persoon op die zich verdacht gedroeg vlakbij de Matongegalerij in de gelijknamige Brusselse Matongewijk. De agenten besloten over te gaan tot een drugscontrole, waaruit bleek dat de persoon in kwestie inderdaad in het bezit was van drugs.

Tijdens de controle begon de jongeman luid te roepen om de aandacht te trekken van omstaanders. Al snel verzamelden tientallen mensen uit de wijk zich rond de politie en begonnen ze hen te bekogelen met onder meer flessen, stoelen en zelfs koffers. Twee politievoertuigen werden daarbij zwaar beschadigd, één agent raakte gewond.