De Mechelse jeugdrechter heeft twee van de daders van het zinloos geweld in Puurs in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, drie anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Een meerderjarige dader kreeg een enkelband. Dat bevestigt het parket aan SCEPTR.

Maandag ging een filmpje viraal op sociale media waarop te zien is hoe een groepje allochtone jongeren een 15-jarige jongen vernederde en in elkaar sloeg in Puurs. Ze dwongen hem op zijn knieën te gaan zitten en voor hen te dansen. Terwijl sloegen en schopten ze de jongen in elkaar. 

Het filmpje werd al snel duizenden keren gedeeld en zorgde voor heel wat ophef. Aan de hand van camerabeelden in de buurt kon de politie zes daders identificeren. Vijf van hen zijn minderjarig, één meerderjarig. Vandaag verschenen ze voor de jeugdrechter en onderzoeksrechter. De jeugdrechter besliste om drie van de daders vrij te laten onder voorwaarden en twee anderen in een gesloten jeugdinstelling te plaatsen. De meerderjarige dader kreeg een enkelband. 

Lees ook:

https://sceptr.net/2020/10/zinloos-geweld-puurs-jonge-vader-roept-op-tot-protestmars-voor-beau/  

1 REACTIE