Drie jongemannen zijn opgepakt nadat ze eerder vanavond aan hoge snelheid inreden op een betoging van Vlaams-nationalisten in Puurs. Dat bevestigt het parket aan SCEPTR. Meer informatie over de verdachten wilde het parket niet kwijt. RTV meldt dat het om jongemannen van buitenlandse origine gaat. 

Vandaag stond in Puurs een betoging van Vlaams-nationalisten gepland naar aanleiding van het zinloos geweld van een groepje allochtone jongeren daar eerder deze week. De betoging verliep rustig, tot plots een auto met gedoofde lichten aan hoge snelheid probeerde in te rijden op de menigte. Als bij wonder vielen er geen gewonden.

De bestuurder vluchtte weg, maar reed niet veel later in op een voertuig van de politie, dat een klopjacht had ingezet op de dader(s). Op dat moment konden drie verdachten opgepakt worden. Het blijkt te gaan om drie 19-jarige jongemannen, zo bevestigt het parket aan onze redactie. RTV meldt dat het gaat om jongemannen van buitenlandse origine. 

Pas morgenochtend verwacht het parket een beslissing te zullen nemen of één of meerdere verdachten voor de onderzoeksrechter zullen moeten verschijnen. Ze worden momenteel verhoord.