In een interview met Het Laatste Nieuws reageert N-VA-voorzitter Bart De Wever op de nieuwe paars-groene Vivaldi-regering. De Wever kondigt aan “hard, maar correct” oppositie te zullen voeren. “2024 wordt een grand choc, het is onze afspraak met de geschiedenis”, klinkt het.

Een groot deel van de bevolking heeft een afkeer gekregen van de politiek. Dat is iets wat ook N-VA-voorzitter Bart De Wever erkent. “Wij politici zijn daar nog altijd te blind voor, wij beseffen nog altijd te weinig wat er buiten de Wetstraat gebeurt”, zegt De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws. “De mensen zijn ook heel erg boos. Bij iedereen die niet links is, merk ik vooral veel verbittering.”

De Wever: “2024 wordt onze afspraak met de geschiedenis”

Hij kondigt aan “hard, maar correct” oppositie te zullen voeren tegen de paars-groene Vivaldi-regering, die hij een “aanfluiting van de Vlaming” noemt.

“Ik heb deuren op mijn gezicht gekregen en messen in mijn rug”, zegt De Wever. “Maar wat nu gebeurd is, deze regering, deze aanfluiting van de Vlaming, vind ik zo schandalig dat ik ernaar uitkijk om in 2024 een ‘grand choc’ te organiseren. Dat wordt onze afspraak met de geschiedenis, en ik ben nu al opgeladen om daar keihard voor te gaan.”

1 REACTIE