Bart De Wever begrijpt de sluiting van de restaurants niet. Vrijdag werd op het overlegcomité beslist dat alle horecazaken vier weken zullen moeten sluiten vanaf maandag. “Dat ze de cafés hebben gesloten begrijp ik nog, de feestzalen zeker. Maar de restaurants dat begrijp ik niet”, klinkt het.

“Ik heb de indruk hier in Antwerpen dat alle restaurants het heel goed deden”, klinkt het bij de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA). “Die mensen hebben geïnvesteerd en worden nu in twee dagen drooggelegd. Die hebben voorraden… Ik vind het een beslissing die heel moeilijk te bevatten is.” 

(Lees verder onder de tweet)

Bart De Wever begrijpt de beslissing om de restaurants te sluiten niet goed. “We hebben duizenden zaken in de horeca die allemaal zwarte sneeuw zien”, gaat hij verder.  “Dat men de cafés heeft gesloten, dat begrijp ik nog. De feestzalen zeker. De restaurants… Eerlijk gezegd, men moet compromissen maken in zo’n nationaal overlegcomité… Maar dat begrijp ik niet.”

“Bedankt strontpolitiek”

Ook uitbaters van horecazaken reageren streng op de maatregelen die het overlegcomité heeft beslist. Op de vitrine van een Bakkerij in Aalst spoot de eigenaar zelf met graffiti ‘Bedankt strontpolitiek’. Voor hem is het helemaal genoeg geweest. “De horeca is zwaar geraakt”, zegt eigenaar Jan Lowie, die het horecagedeelte van zijn bakkerij moest sluiten, in Het Laatste Nieuws.

“Er zijn geen goeie politici meer”, gaat hij verder. Ook in de politici die niet aan zet zijn ben ik zwaar teleurgesteld, want zij hebben dit evenmin kunnen voorkomen. In de ‘lockdown’ heb ik uit burgerzin geen subsidies aangevraagd. Nu sluiten ze ons opnieuw en worden we zo zwaar afgestraft, terwijl we zo ons best doen. Waarom geen gerichte controles? Ik onderschat het virus zeker niet, maar dit is er over.”

1 REACTIE