De twee topmannen van Facebook en Twitter zullen voor de Amerikaanse Senaat moeten verschijnen omdat ze een kritisch artikel over Joe Biden en diens zoon Hunter geweerd hebben van hun sociale media. Dat meldt persagentschap ANP. 

Vorig week lekte emails uit waaruit zou blijken Hunter Biden, de zoon van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden, de invloed van zijn vader gebruikte toen hij bestuurslid was bij de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma. Joe Biden was op dat moment vice-president en stond in voor de relaties tussen de VS en Oekraïne, waardoor de Biden’s daarbij veel macht hadden en die dus ook misbruikt zouden hebben.

De New York Post bracht in een artikel het schandaal en de bijhorende emails aan het licht, maar het befaamde artikel werd door de twee grootste sociale media Facebook en Twitter wel geweerd van hun platformen. Ze deden dat naar eigen zeggen omdat de onthullingen en emails op gehackt materiaal zouden zijn gebaseerd, maar volgens anderen is het een poging om de campagne van Biden niet te beschadigen en dus politieke inmenging.

Op 17 november zullen Mark Zuckerberg en Jack Dorsey zich daarvoor moeten verantwoorden voor de Amerikaanse Senaat. Verschillende Amerikaanse Senatoren hadden daarom gevraagd zodat ze Zuckerberg en Dorsey aan de tand konden voelen over de volgens hen onrechtmatige politieke inmenging.