Meer dan 1.000 illegale migranten bereikten de Spaanse Canarische Eilanden. Dat is de grootste hoeveelheid op één dag sinds 2006. De migranten proberen Europa binnen te raken via een nieuwe route langs de eilanden omdat Marokko de beveiliging heeft verhoogd aan de Middellandse zee. Dat meldt Reuters.

De Canarische Eilanden bereiken is zeker geen gemakkelijke onderneming. De migranten moeten 97 kilometer aan Atlantische oceaan oversteken om in de Canarische Eilanden te raken. Dan zijn ze wettelijk gezien ook in Europa, omdat de Canarische Eilanden deel zijn van Spanje. Volgens een woordvoerder van het Rode Kruis zouden zo een 485 boten de kust hebben bereikt.

Stijging van 523,7%

Tussen januari en september is de illegale migratie naar Spanje gedaald met bijna 6%. Het aantal migranten die de Canarische Eilanden heeft bereikt is echter gestegen met 523,7%. In totaal zijn er nu al 6.081 illegalen gearriveerd. Lokale politici hebben al hulp gevraagd aan de Spaanse overheid.