Kristof Calvo blijft volksvertegenwoordiger voor Groen. Na de voorbije regeringsonderhandelingen reageerde Calvo bijzonder ontgoocheld omdat hij naast de door hem begeerde ministerpost greep. “Maar dit is geen tijd om op te geven”, schrijft hij op Twitter.

Calvo trok na het debacle richting kust om er enkele dagen uit te waaien en na te denken over zijn politieke toekomst. “Inderdaad, ik wou graag minister worden”, schrijft hij. “Omdat ik ons eigenzinnig land, een land waar ik van hou, en de politiek, mijn allereerste lief, wil veranderen. Ik kan dat uiteraard niet alleen maar wilde er wel het voortouw in nemen. Mensen die mij een beetje kennen weten hoe lastig ik het oppositiepak soms vond.”

“Extremen rukken op”

Het is momenteel ook “geen tijd voor gezapigheid”, meldt hij nog. “Corona zorgt voor meer ongelijkheid, meer wantrouwen, meer concurrentie. Extremen rukken daardoor op. Een meer solidaire samenleving zal er dus niet vanzelf komen.”

Calvo belooft ook de Vivaldi-ploeg te ondersteunen. “Alle aandacht moet nu gaan naar de uitvoering van het regeerakkoord en de strijd tegen corona. Federaal volksvertegenwoordiger zijn, en daarbij 21 ecologisten mogen aanvoeren, is een voorrecht. Ik wil dus vooral vooruitkijken. Alles zal ik doen om een goede volksvertegenwoordiger te zijn.”

https://twitter.com/kristofcalvo/status/1318446911460868098?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1318446911460868098%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hln.be%2Fbinnenland%2Fcalvo-blijft-in-politiek-dit-is-geen-tijd-om-op-te-gevenabb71783%2F