De Brusselse tolplannen zouden de pendelaar 2.500 euro per jaar kunnen kosten. Dat zegt voormalig Waals minister André Antoine (cdH) in La Libre Belgique.

De Brusselse regionale regering-Vervoort werkt aan een tolheffing voor al wie de hoofdstad wil binnenrijden. Die plannen zouden de pendelaar heel wat kunnen kosten, zegt voormalig Waalse minister André Antoine (cdH). De politicus schuwt de zware woorden niet en noemt de plannen niets minder dan “afpersing”.

Tol kan pendelaar 2.500 euro per jaar kosten

“De Brusselse regering heeft opdracht gegeven tot een studie om de gevolgen van een dergelijke maatregel in kaart te brengen. En wat we vinden is dat deze tol een pendelaar meer dan 2.500 euro per jaar kan kosten. Dit zal niet aanvaardbaar zijn zolang er geen geloofwaardige en voldoende alternatieven voor de auto zijn om naar Brussel te komen”, zegt Antoine.

De cdH’er verwijst daarmee naar een studie van adviesbureau Stratec. De studie schat de jaarlijkse inkomsten voor de Brusselse regering, bij een tarief van 3 euro tussen zes en tien uur ‘s morgens, op 323,7 miljoen euro. Bij een tarief van 12 euro zouden de jaarlijkse inkomsten dan weer 1,12 miljard euro bedragen.

Op Twitter noemt N-VA-Kamerlid Theo Francken de voorgestelde tolheffing het “zoveelste rondje Vlamingen pesten”.

1 REACTIE