In het Brusselse Anderlecht is afgelopen weekend een illegaal feestje met zo’n 200 aanwezigen stilgelegd in shishabar ‘Dubai VIP’. Dat meldt Het Nieuwsblad. De feestvierders verzetten zich hevig tegen de politie. 

Sinds vorige week is in het Brussels gewest een horecaverbod van kracht. Dat wilde de uitbater van de shishabar omzeilen door de rolluiken naar omlaag te doen zodat de zaak gesloten leek, maar de politie kreeg een oproep van een anonieme beller die verdacht veel lawaai van binnen hoorde komen.

De politie ging ter plaatse en trof inderdaad een illegaal feestje aan in de nachtclub. Er zouden daarbij ruim 200 aanwezigen geweest zijn, van het naleven van de coronamaatregelen was dan ook geen sprake. Toen de agenten de feestvierders naar huis probeerden te sturen, ontstond tumult. 

“Eenmaal we toegang hadden gekregen, verliep het stilleggen met het nodige duw- en trekwerk”, vertelt een politiewoordvoerster. “Er werden een zestal pv’s opgesteld voor het niet naleven van de COVID-richtlijnen, waaronder ook eentje voor weerspannigheid. Een persoon werkte de politie stevig tegen.”