De stad Brugge verwijdert de ‘antiknuffelaffiches’ waarover veel ophef was ontstaan op de sociale media. Op deze affiche stond geschreven: “Vermijd een coronaboete, knuffelen = samen € 500”. Dit schoot bij veel Bruggelingen in het verkeerde keelgat. De stad reageert dat ze gewoon wilde duidelijk maken dat de sociale afstand nog steeds moet worden bewaard. Maar ze zullen de affiches na de ophef toch verwijderen.

Op verschillende drukke plaatsen in Brugge wilde de stad duidelijk maken dat de sociale afstand nog steeds moet bewaard worden. Er zouden volgens de stad nog te veel jongeren elkaar omhelzen of op elkaars schoot zitten. Daarom vonden ze het bij het stadsbestuur nodig om daar affiches over te maken. Maar deze waren volgens vele Bruggelingen niet zo tactvol. De boodschap was volgens vele stadsinwoners ongepast.

(Lees verder onder de tweet)

https://twitter.com/Brookskim1974/status/1318410922302590977

“Er is inderdaad wat ophef ontstaan over onze campagne”, zegt schepen van Jeugd en Preventie, Mathijs Goderis (sp.a) aan VRT NWS. Hij vertelt verder dat de campagne met de beste bedoelingen is opgestart, maar de boodschap inderdaad verkeerd begrepen kan worden. “Voor alle duidelijkheid: natuurlijk mag je knuffelen met je partner, gezinsleden of dat ene knuffelcontact. We mikten nu vooral op jongeren van 10 tot 29 jaar, die vaak in groep bij elkaar staan of op elkaars schoot zitten”, aldus Goderis.

Hij wil ook duidelijk maken dat de basisregels niet plots veranderen nu de affiches zijn weggehaald. “We moeten afstand houden en onze contacten beperken”, zegt hij. “Ik hoop dat de ophef over deze campagne een positief effect teweegbrengt en dat iedereen zich aan de regels houdt.”