De Britse regering overweegt een nieuw soort maatregel om migratie tegen te gaan. In plaats van migranten in speciale centra onder te brengen, zou de regering oude veerboten en olieplatforms willen ombouwen. Daarnaast kijkt de Britse regering ook naar enkele afgelegen eilanden. Zo hopen de Britten illegale migratie te ontmoedigen. Dat meldt onder andere HLN.

De minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel overwoog zelfs om oorlogsschepen te gebruiken. Verschillende hulporganisaties vinden dit plan echter volledig verkeerd. Ze pleiten ervoor om de vluchtelingen veilig en legaal aan land te laten komen. Twee zeer verschillende manieren om de illegale vluchtelingroutes te bestrijden dus. Wat de Britse regering zal doen, is nog niet besloten. Volgens het stembureau YouGov zou 40% van de Britten het plan van de regering wel steunen om migranten onder te brengen op het Atlantische eiland Ascension, wat duizenden kilometers verwijderd ligt van de Britse kust.