MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez kan voorlopig aanblijven, maar wordt omringd door ‘elf wijzen’. Dat schrijft VRT NWS

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez kan voorlopig aanblijven, maar wordt onder curatele geplaatst. Hij wordt vanaf nu begeleid door ‘elf wijzen’, topfiguren binnen de MR. Dat besliste de MR na een urenlang partijbureau. De parlementsleden van de Franstalige liberalen gingen laat op de avond akkoord met de voorstellen om het partijbureau te hervormen.

Crucke (MR): “Bouchez krijgt laatste kans, ‘hypervoorzitterschap’ moet stoppen”

In een persbericht maakt de partij gewag van “een breed debat gevoerd waarbij iedereen open en vrij heeft gesproken”. “Na de discussies is een algemeen voorstel aangenomen rond sterke elementen op het vlak van organisatie en bestuur. Het bureau wil dit moeilijke moment ombuigen in een kans om verder aan de toekomst te werken”, klinkt het verder.

Waals minister van Begroting Jean-Luc Crucke (MR) vindt dat Bouchez een andere houding moet aannemen en een eind moet maken zijn “hypervoorzitterschap”. Crucke spreekt zelf van een “laatste kans”.

1 REACTIE