MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft op Twitter uitgehaald naar N-VA en Vlaams minister-president Jan Jambon naar aanleiding van de sluiting van de horeca. “Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd”, zei Zuhal Demir daarover. Bouchez wees op het feit dat Jambon die beslissing zelf mee heeft goedgekeurd. 

Gisteren besliste de federale regering nadat het Overlegcomité de hele namiddag had samengezeten om de horeca in het hele land voor minstens een maand te sluiten. Op die beslissing kwam veel kritiek omdat mensen vrezen dat dit het nekschot zal zijn voor vele ondernemers in ons land. Ook vanuit N-VA-hoek kwam veel kritiek, onder meer van Kamerlid Zuhal Demir.

“Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd”, aldus Zuhal Demir op Twitter. Demir kreeg al snel reactie van niemand minder dan MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die wees Demir op het feit dat Jan Jambon zelf mee aan tafel zet tijdens de vergadering van het overlegcomité én bovendien de aangekondigde maatregelen zelf mee goedkeurde. “Wat denkt minister-president Jan Jambon hierover, die dat in de vergadering heeft goedgekeurd.”

2 REACTIES

  1. Eens te meer is de taalgrens de “corona grens”. Buiten enkele gemeenten in het zuiden van West-Vlaanderen is op de laatste kaart, van vandaag 17/10 dus duidelijk te zien waar de meest getroffen gebieden liggen. Zelfs het Antwerpse, met een moslim-enclave als Borgerhout kleurt beter . Via de federaal genomen maatregelen is de horeca in Vlaanderen het slachtoffer van de toestand in Wallobrux. Dat Jambon dit maar eens goed beziet en probeert uit te leggen aan onze restaurateurs en cafébazen.