De regering van Bangladesch heeft beslist de doodstraf in te voeren voor verkrachting. Deze wetswijziging wordt ingevoerd na de aanhoudende protesten van afgelopen week. De invoering zal wellicht morgen al gebeuren aan de hand van een presidentiële verklaring.

‘Hang verkrachters op’ en ‘Geen genade voor verkrachters’ zijn enkele voorbeelden van de leuzen die terug te vinden waren op de protestborden in Bangladesh vorige week. De woede rond seksueel geweld blijft steeds meer stijgen in het Aziatische land. De protesten werden voornamelijk veroorzaakt nadat een bende een vrouw had verkracht en daarna beelden van de verkrachting op sociale media had verspreid. 

De demonstranten eisten de doodstraf voor de daders. En over het algemeen voor alle daders van verkrachting. Momenteel staat er op verkrachting maximaal een levenslange celstraf. De regering stemt nu in met de eisen van het volk. Via een presidentiële verklaring zal waarschijnlijk morgen al de wetswijziging van kracht gaan. Volgens de geldende wetten kan de doodstraf in Bangladesh uitgevoerd worden door een vuurpeloton of via ophanging. In praktijk wordt dit enkel nog gedaan via ophanging.