Bakker Jan Louis uit Aalst is zo boos op de regering en de nieuwe coronamaatregelen dat hij de boodschap ‘Bedankt strontpolitiek’ op zijn etalage schilderde.

Jan Louis runt een bakkerij in de Molenstraat, in hartje Aalst. Naast de winkel heeft hij ook een horecagedeelte waar de mensen een kopje koffie en een gebakje kunnen nuttigen. Dat deel van zijn zaak moet vanaf maandag opnieuw dicht. En daar heeft Louis het knap lastig mee. “Er zijn geen goede politici meer”, zegt de bakker aan HLN.be. “Zelfs de politici die niet in de meerderheid zitten hebben mij zwaar teleurgesteld. Zij hebben deze maatregelen ook niet kunnen voorkomen.”

Bij de vorige lockdown had Jan Louis, uit burgerzin, geen subsidies aangevraagd. “Maar nu sluiten ze onze opnieuw. Wij worden zwaar afgestraft, terwijl we zo hard ons best doen.”

De bakker uit Aalst is niet de enige die boos reageert op de nieuwe reeks veiligheidsmaatregelen. Eerder al lieten ook verschillende horeca-uitbaters weten dat een nieuwe lockdown niet eerlijk is. Een cafébaas uit Lennik verkondigde zelfs dat politici in de toekomst niet meer welkom zijn in zijn zaak.