Zonet heeft iemand geprobeerd om aan hoge snelheid in te rijden op de Vlaams-nationalistische betoging in Puurs, naar aanleiding van het zinloos geweld daar eerder deze week. Er zouden als bij wonder geen gewonden zijn gevallen, drie daders werden na een korte klopjacht opgepakt. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Begin deze week dook op sociale media een filmpje op van een jongen die zwaar gepest werd door een groepje allochtone jongeren in Puurs. De jongen moest voor hen dansen en op zijn knieën gaan zitten, terwijl het groepje hem in elkaar sloeg en schopte. 

Vandaag werd naar aanleiding daarvan een betoging georganiseerd door enkele Vlaams-nationalistische verenigingen. De betoging verliep rustig, tot plots een wagen met gedoofde lichten aan hoge snelheid probeerde in te rijden op de manifestanten. Er zouden volgens de eerste berichten geen gewonden zijn gevallen, aldus Het Laatste Nieuws. De politie heeft een klopjacht ingezet op de dader.

UPDATE 21u30: De politie is erin geslaagd de vluchtende auto klem te rijden. Drie inzittenden werden opgepakt, over hun identiteit of motief is nog niets bekend. 

Later meer.