Op sociale media zijn beelden opgedoken van zwaar en zinloos geweld in Puurs. Een jongen wordt er door een groepje allochtone jongeren omsingeld en gedwongen op zijn knieën te gaan zitten en te dansen. Terwijl lachen ze hem uit en slaan ze hem. De politie laat in een reactie aan SCEPTR weten een onderzoek te zijn gestart. 

“WALGELIJK! Dit zijn schokkende beelden van de multiculturele samenleving te Puurs”, aldus Vlaams Belang-parlementslid Filip Brusselmans, die de beelden gisteravond deelde. “Ik zou er van kunnen overgeven. Dit crapuul moet in de cel of terug naar land van herkomst!”
 
De beelden werden inmiddels honderden keren gedeeld en zijn inderdaad bijzonder schokkend. Het filmpje begint wanneer het groepje allochtone jongeren de blanke jongen dwingt op zijn knieën te gaan zitten. De jongen gehoorzaamt, maar wordt vervolgens geslagen, gestampt en op de grond geduwd.
 
Vervolgens lijkt er geknipt te zijn in de beelden en staat het slachtoffer opnieuw recht. Nu heeft het groepje muziek opgezet en dwingen ze het slachtoffer om voor hen te dansen. Terwijl hij dat doet, geven ze hem opnieuw verschillende rake klappen. Ze filmen hem en lachen hem uit. Daarna stoppen de beelden. 
 
De politie van Puurs laat in een reactie aan SCEPTR weten op de hoogte te zijn van de feiten en een onderzoek gestart te hebben. “Meer kunnen we daar op dit moment niet over zeggen”, klinkt het. 

 

3 REACTIES

  1. De waarheid heeft haar recht. Nu moeten we VRT tv waarderen, die ditmaal in objectiviteit wél meegeeft dat het daders zijn ‘met-migratie-achtergrond’. Het is precies dat in de kranten deze duiding van hun ‘hogere (Arabische) aandeelhouders’ niet mag vermeld worden.