De jongeman die in het station van Kortrijk een jongen in elkaar sloeg en van de trap gooide, is opgepakt. Het blijkt te gaan om een 16-jarige jongeman van buitenlandse origine. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Dinsdag werden videobeelden van de feiten via Facebook verspreid door Vlaams Belang-parlementslid Wouter Vermeersch. Daarin is te zien hoe een tienerjongen nietsvermoedend staat te bellen en een allochtone jongen hem schijnbaar zonder aanleiding van de trap gooit. Terwijl slaat en schopt hij hem.

De beelden werden al snel honderden keren gedeeld en bereikten ook de politie van Kortrijk, waar de feiten zich dus afspeelden. Zij startten een onderzoek en slaagden erin aan de hand van de camerabeelden zowel het slachtoffer als de dader te identificeren.

Vandaag werd de verdachte in opdracht van het parket opgepakt en verhoord. Het blijkt te gaan om een 16-jarige jongeman van buitenlandse origine. Hij zou naar eigen zeggen veel spijt hebben van zijn daden, maar benadrukt ook dat hij herhaaldelijk zou zijn uitgedaagd door het slachtoffer en hem daarom in elkaar sloeg. 

1 REACTIE