In de basiliek van Nice zijn donderdagochtend drie doden gevallen tijdens een terreuraanslag. Dit bericht de Franse krant Nice-matin. Meerdere mensen zouden bovendien gewond zijn. De dader werd geneutraliseerd door de politie. Omstaanders hoorden de man herhaaldelijk “Allahoe akbar” roepen.

Volgens de politie van Nice zijn drie doden gevallen tijdens een terroristische aanslag in de basiliek van Nice. Een bejaarde vrouw werd, net als Samuel Paty kort geleden, onthoofd. De dader kon worden neergeschoten door de politie en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De zitting van het Franse parlement is geschorst en een crisisvergadering werd aangekondigd.

Volgens burgemeester Christian Estrosi (LR) werden de “de slachtoffers zijn op gruwelijke wijze vermoord”. “De manier waarop doet zonder twijfel denken aan de moord op Samuel Paty in Parijs. Genoeg is genoeg. Het is tijd dat Frankrijk zich onttrekt aan haar vreedzame wetten om het islamofacisme voorgoed van ons grondgebied te verwijderen”, klinkt het fel.