Bij een vermoedelijke islamitische aanslag in de Duitse gemeente Stolberg, in Noordrijn-Westfalen (NRW), is een 23-jarige Duitse jongen van Turkse origine zwaargewond geraakt. De aanvaller zou “Allahoe akbar” geroepen hebben. De vader van het slachtoffer poseerde recent voor een affiche van het Alternative für Deutschland (AfD) waarop “Ook Duitse Turken willen verandering” stond. Het afgelopen weekend vonden regionale verkiezingen plaats in NRW.

De dader, een 21-jarige Irakees, opende tijdens de nacht van zaterdag op zondag de deur van de traag rijdende auto van het slachtoffer. Vervolgens werd het 23-jarige slachtoffer neergestoken, waarbij de dader “Allahoe akbar” geroepen zou hebben. Het slachtoffer geraakte zwaargewond en moest geopereerd worden.

Diezelfde zondag vonden er regionale verkiezingen plaats in Noordrijn-Westfalen. De aanvaller en het slachtoffer hebben elkaar mogelijk gekend. Het Duitse Openbaar Ministerie ziet ook een mogelijk politiek motief voor de aanslag. Zo zou de vader van het slachtoffer te zien zijn op een affiche van het rechtsnationalistische AfD, waarop de tekst “Ook Duitse Turken willen verandering” stond.