De Waalse regering heeft acht miljoen euro vrijgemaakt om 4.000 werkzoekenden kosteloos hun rijbewijs te laten halen. Dit meldt La Derniere Heure. De overheid zou specifiek betalen voor de 30 uren rijles. Bovendien zullen ze ook de kosten van zowel het theoretisch en het praktische rijexamen betalen. De kostprijs per persoon zou op 2.000 euro neerkomen.

Op voorstel van Waals minister van Werk, Christie Morreale (PS), heeft de Waalse regering ingestemd met een nieuwe maatregel die 4.000 Waalse werkzoekenden een gratis rijbewijs zal bezorgen. Alle werkzoekenden die dit jaar een vorming volgen of afgerond hebben bij de arbeidsbemiddelingsdienst Forem of bij één van de partners, of zij die een socio-economisch integratietraject volgen bij het OCMW zullen in aanmerking komen voor deze regeling. 

Concreet zou het dus gaan over de terugbetaling van 30 uur rijles en het theoretisch en praktisch rijexamen. De kosten per persoon zouden neerkomen op ongeveer 2000 euro. De Waalse regering zal dus een ruime 8 miljoen euro vrijmaken voor deze maatregelen. Naar eigen zeggen zou het ‘een echte hefboom voor de werkgelegenheid’ zijn. De maatregel is een onderdeel van het economische relanceplan dat oplossingen moet bieden voor de economische gevolgen van de coronacrisis.