In de Amerikaanse stad Louisville, Kentucky, zijn twee politieagenten neergeschoten. In verschillende Amerikaanse steden zijn opnieuw ‘Black Lives Matter’-rellen losgebarsten, nadat een ‘grand jury’ in Kentucky besloot om de agenten die de zwarte vrouw Breonna Taylor doodschoten tijdens een misgelopen drugsinval niet te vervolgen.

De twee politieagenten werden neergeschoten in het centrum van Louisville, rond halfnegen ‘s avonds plaatselijke tijd. De verwondingen van beide agenten zouden niet levensbedreigend zijn. De verdachte schutter werd opgepakt. Een derde agent geraakte lichtgewond, maar werd niet neergeschoten. Ook zouden twee burgers zijn neergeschoten.

(Lees verder onder de tweet.)

Trump: “Ik bid voor de twee neergeschoten politieagenten”

“Ik bid voor de twee politieagenten die vanavond zijn neergeschoten in Louisville, Kentucky. De federale regering staat achter u en staat klaar om te helpen”, tweette de Amerikaanse president Donald Trump.

De onrust barstte los nadat een ‘grand jury’ in Kentucky besloot om de agenten, die de zwarte vrouw Breonna Taylor doodschoten tijdens een misgelopen drugsinval, niet te vervolgen. Een agent die betrokken was bij de inval wordt wel vervolgd, maar voor andere feiten dan de dood van Taylor.

Op beelden op sociale media is te zien hoe men het gerechtsgebouw in Louisville in brand probeert te steken. Ook in New York City, Chicago, Atlanta en Washington, D.C vonden er rellen of betogingen plaats.