In het Oost-Vlaamse Lokeren heeft de politie de voorbije dagen verschillende illegalen en zogenaamde transitmigranten opgepakt. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Het probleem van transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen omdat ze alleen willen doorreizen naar Groot-Brittannië) sleept al jaren aan in ons land. Vooral in West-Vlaanderen bevinden zich veel transitmigranten, maar ook in de rest van ons land duiken alsmaar meer van die illegalen op.

De afgelopen dagen werden in Lokeren, een kleine 100 kilometer van de kust, verschillende transitmigranten aangetroffen. Donderdagochtend trof de politie van Lokeren vier transitmigranten aan, even later opnieuw en ook vrijdag moest de politie transitmigranten oppakken. Ze werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.