Het Vlaams Belang plant op zondag 27 september een grote betoging tegen de Vivaldi-coalitie die in de steigers staat. De coronamaatregelen in acht nemend plant de partij geen gewone betoging organiseren, maar een “grootse protestrit” waarbij de betogers in “zwart-gele karavanen” naar een verzamelplaats in Brussel trekken.

Het is de bedoeling dat betogers op 27 september in een stoet auto’s, voorzien van Vlaamse vlaggen en wimpels, samenkomen in Brussel. Vanuit verschillende vertrekpunten in de vijf Vlaamse provincies trekken ze naar de hoofdstad om er vervolgens een automeeting te houden. De details zullen in de loop van de week bekend gemaakt worden.

(Lees verder onder de tweet.)

Vlaams Belang: “Vivaldi slechtste dat Vlaanderen kon overkomen”

“Deze Vivaldi-coalitie zal allicht het slechtste zijn dat Vlaanderen politiek kon overkomen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Vlaanderen koos rechtser en Vlaamser. Vivaldi daarentegen is links en heeft vooral geen Vlaamse meerderheid, laat staan pro-Vlaamse ambitie.”

“De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen – en qua stemmen ook van België – uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen”, klinkt het. “Onaanvaardbaar. De systeempartijen hadden vroeger de gewoonte om na slechte peilingen rustig verder te doen met hun onpopulair beleid, nu doen ze hetzelfde na barslechte verkiezingen. Welaan, op 27 september zullen we het establishment eens tonen hoe onpopulair en onhoudbaar hun keuzes en plannen zijn. Vlaanderen verdient de verandering waar het voor stemde.”