Vlaams Belang EU-Parlementslid Gerolf Annemans hardhandig opgepakt tijdens protestactie

0
3438

Tijdens de flitsactie die het Vlaams Belang deze morgen organiseerde werd EU-Parlementslid Gerolf Annemans hardhandig aangepakt door de politie. Volgens de politie gebeurde dit na “fysiek verzet” door Annemans. Vlaams Belang spreekt  van een “onnodig, disproportioneel optreden van de ordediensten”.

Het Vlaams Belang voerde vandaag actie voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers door een tiental minuten het verkeer te blokkeren.

Een aantal van de betogers werd door de politie al preventief tegengehouden rond het Koninklijk Paleis, maar ongeveer een tiental wagens kon uitgerust met Vlaamse vlaggen doorrijden naar de Wetstraat. Europarlementslid Gerolf Annemans werd ruw in de boeien geslagen, maar verder werden er geen arrestaties verricht. Zo valt te lezen in het persbericht van het Vlaams Belang.

Op exclusieve beelden die SCEPTR wist te bemachtigen is de arrestatie te zien:

“Aangezien de manifestanten zich in de neutrale zone aan het Federale Parlement bevonden en daar acties niet toegelaten worden, werd iedereen uitgenodigd om de plaats te verlaten. Het is enkel mijnheer Annemans die geen gevolg gaf aan deze vraag”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

“Onnodig, disproportioneel optreden van de ordediensten”

Volgens haar werd Annemans aangehouden “na fysiek verzet”. Daarop werd hij administratief aangehouden, meegenomen voor identificatie en nadien terug vrijgelaten. Van de Keere bevestigt dat de instructie tot aanhouding van de korpsleiding kwam.

Vlaams Belang-woordvoerder Jonas Naeyaert spreekt van een “onnodig, disproportioneel optreden van de ordediensten” en zegt dat “men zo de stillegging van het verkeer zelf onnodig heeft verlengd”. De actie was aangekondigd om maar enkele minuten te duren.