Het Vlaams Belang voert vandaag actie voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers door enkele minuten het verkeer te blokkeren. De partij protesteert tegen de aanslepende Vivaldi-onderhandelingen en eist nieuwe verkiezingen. “Als de Wetstraat Vlaanderen blokkeert, dan zullen wij de Wetstraat blokkeren”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. Europees Parlementslid Gerolf Annemans werd gearresteerd door de politie.

Parlementsleden van het Vlaams Belang hielden zojuist een korte ‘flitsactie’ voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de Brusselse Wetstraat, waarbij hun wagencolonne enkele minuten halt hield en het verkeer blokkeerde. Europees Parlementslid Gerolf Annemans werd gearresteerd door de politie. De partij protesteert tegen de aanslepende Vivaldi-onderhandelingen en eist nieuwe verkiezingen.

(Lees verder onder de tweet.)

“Als de Wetstraat Vlaanderen blokkeert, dan zullen wij de Wetstraat blokkeren”

“Als de Wetstraat Vlaanderen blokkeert, dan zullen wij de Wetstraat blokkeren”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Nog enkele dagen en we zijn maar liefst 500 dagen sinds de verkiezingen. In die tijd zijn er kindjes geboren, hebben ze leren wandelen en hebben ze zelfs al hun eerste woordjes gesproken. We gaan toch niet wachten tot ze naar school gaan? Wij zeggen ‘neen’ tegen deze ellenlange knoeiprocessie en nog luider ‘neen’ tegen de Vivaldi-monstercoalitie die het omgekeerde beoogt dan waar de Vlaming voor stemde. Nieuwe verkiezingen, en wel onmiddellijk.”

Sinds het begin van de Vivaldi-onderhandelingen, met de partijen CD&V, Open Vld, Groen, sp.a, MR, Ecolo en PS, organiseert het Vlaams belang regelmatig acties. Zondag staat een massamanifestatie – een “protestrit naar Brussel” vanuit heel Vlaanderen – gepland.