De vicepresident van Afghanistan, Amrullah Saleh, was het doelwit van een terreuraanslag in Kaboel. De vicepresident zelf overleefde de aanslag, maar zeker tien mensen verloren hun leven. Dat meldt onder andere Al Jazeera. De Taliban was de eerste verdachte, maar ze zweren dat ze er niets mee te maken hebben.

De terreuraanslag zet de intra-Afghaanse gesprekken onder druk. Die gesprekken moeten het geweld tussen de overheid en de Taliban tot een einde brengen. De onderhandelingen werden al meerdere keren stopgezet door de Taliban, maar gingen uiteindelijk toch verder. Zo beloofde de Taliban om bijvoorbeeld geen aanslagen te plegen als de Verenigde Staten en de Afghaanse overheid geen luchtaanvallen uitvoeren in bepaalde gebieden. Het is nog onduidelijk wie precies verantwoordelijk is voor de aanval.