de naaktfoto’s van Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire. De ex-Miss die zelf moeder van een vijftienjarige zoon is heeft serieuze bedenkingen bij de manier waarop in de pers over betrokken mannen is gesproken.

“Ik hoop dat mijn zoon dat nooit doet – of toch al zeker geen beelden stuurt waarop hij herkenbaar is”, zei De Kock. Al voegde ze er meteen aan toe dat de reactie van haar zoon haar meteen geruststelde toen die zei: Hoe stom kan je zijn om naaktfoto’s van jezelf te sturen?”

De Kock hoopt dat het voor veel jongeren een goede wake-upcall was om het niet te doen. Op de school van haar zoon is tijdens de les ingegaan op het onderwerp. “Maar jongeren kijken op naar die BV’s, hun getuigenissen zullen misschien meer invloed hebben dan een gesprek in de klas of met een ouder”, vreest Véronique.

Ze spreekt uit wat wellicht heel wat anderen in Vlaanderen niet luidop durfden zeggen: “Ik vind het heel erg, maar tegelijk vind ik het heel straf hoe de hele kwestie de eerste weken onder de radar gehouden is. Ik zei het nog tegen enkele vrouwelijke collega’s: dat hadden wij eens moeten zijn. Dan hadden de pers en het volk ons met de grond gelijkgemaakt. Omdat wij ex-missen zijn, plakt er een etiket op ons hoofd.”