In Egypte is opnieuw een verdachte gearresteerd in een spraakmakende verkrachtingszaak. Drie andere verdachten werden eerder al opgepakt in Libanon. De Egyptische officieren van justitie hebben de aanhouding gevraagd van een tweede man die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de groepsverkrachting in een luxe hotel in Caïro in 2014. Dat meldt Reuters.

De politie kon de man arresteren op 28 augustus, enkele dagen nadat een eerste verdachte was gearresteerd in Caïro. Zeven andere verdachten zijn tussen 27 juli en 29 juli het land ontvlucht. Vijf van de zeven verdachten ontsnapten naar Libanon.

Daar zijn intussen drie van hen gearresteerd nadat ze door Interpol in Egypte geseind stonden. De twee andere verdachten zouden het land verlaten hebben..

De volkswoede rond de verkrachtingszaak in het Fairmont Hotel in Caïro in 2014 droeg bij aan een campagne tegen intimidatie en mishandeling waarin honderden vrouwen online getuigenissen hebben gedeeld.

Aanklagers zeiden dat ze een onderzoek begonnen naar de Fairmont Hotel-zaak nadat er begin augustus heel wat klachten waren ingediend. Ze zeiden dat de verdachten konden vluchten omdat klachten niet tijdig waren ingediend. Daarom spoorden ze slachtoffers aan om klachten in te dienen in plaats van beschuldigingen online te posten.

De zaak Fairmont Hotel kwam aan het licht via een een Instagram-account. Op dat account was ook eerder een universiteitsstudent met een rijke achtergrond beschuldigd van verkrachting en chantage van meerdere vrouwen.