Viroloog Marc Van Ranst vindt dat de coronamaatregelen niet in vraag mogen worden gesteld, vertelt hij zondag in ‘De Zevende Dag’. “De maatregelen die er zijn, zijn prima. Het probleem is dat ze nu in vraag gesteld worden. Er verschijnen overal opiniestukken, maar ook de overheid doet het”, zegt hij. Van Ranst denkt dat we volgende week naar een besmettingsniveau van 1000 per dag zullen gaan.

Volgens viroloog Marc Van Ranst zijn het niet de maatregelen maar het virus dat de economie schaadt. De viroloog die aan het begin van de coronacrisis zich nog sterk kantte tegen de mondmaskerplicht en dergelijke maatregelen. En het virus een ‘maar een griepje’ noemde, blijkt nu groot voorvechter te zijn van de maatregelen die gelden. “Het probleem is dat de maatregelen in vraag worden gesteld”, zei hij deze ochtend in ‘De Zevende Dag’

Maar de ziekenhuisopnames en overlijdens blijven nog steeds laag, de reden daarvoor is dat de meeste huidige besmettingen worden vastgesteld bij jongeren.