Jurgen Vandekeere (42) verkrachtte en vermoordde in 2011 Cantelle Barnard (21) in Zuid-Afrika. De 42-jarige Belg was zes jaar lang op de vlucht van de politie voor zijn daden. Waar hij exact verbleef was nooit duidelijk. Tot hij zich begin dit jaar aangaf bij de Zuid-Afrikaanse politie. Vandekeere werd afgelopen week veroordeeld tot twee maal levenslang plus nog eens vijf jaar voor het belemmeren van de rechtsgang. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

In april 2011 werd Chantelle Barnard (21) vermoord teruggevonden. Haar levenloze lichaam was helemaal proper. De dader van haar verkrachting en moord had het lichaam van de vrouw na de feiten nog gewassen. Het lichaam werd teruggevonden op een eigendom van de familie van Vandekeere.

Vandekeere bleef tot zijn veroordeling vorige week zijn onschuld aanhouden. Echter werd hij al redelijk snel na de moord aangeduid als hoofdverdachte, was hij zes jaar op de vlucht en gaf zichzelf nadien aan. In 2011 werd de Belg al opgepakt maar kwam toen vrij door het betalen van zijn borgtocht. Toen men het proces wou starten in 2013, bleek Vandekeere spoorloos te zijn. Begin dit jaar gaf hij zichzelf aan in Zuid-Afrika. Zijn vader zou hem daar toe overtuigd hebben. Hij werd vorige week in Pretoria veroordeeld tot tweemaal levenslang plus nog eens vijf jaar voor het belemmeren van de rechtsgang.