De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) wil een ‘1776 Commissie’ oprichten om “patriottisch onderwijs” te stimuleren, als tegengewicht van wat hij linkse “verdraaiing, vervorming en vervuiling” van de Amerikaanse geschiedenis noemt.

“Ik zal binnenkort een uitvoeringsbesluit ondertekenen voor de oprichting van een nationale commissie ter bevordering van patriottisch onderwijs. Het zal de ‘1776 Commissie’ genoemd worden”, zei de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.), in een toespraak ter gelegenheid van de verjaardag van de ondertekening van de Amerikaanse Grondwet. De commissie moet de Amerikaanse “onderwijzers aanmoedigen om kinderen over het mirakel van Amerikaanse geschiedenis te onderwijzen”.

(Lees verder onder de tweet.)

Trump: “Links leert dat we gestoeld zijn op onderdrukking, niet vrijheid”

Trump haalde uit naar wat hij de “verdraaiing, vervorming en vervuiling” van de Amerikaanse geschiedenis door links noemt. Daarbij wees hij specifiek naar het ‘1619 Project’ van de New York Times, dat de slavernij en onderdrukking van zwarte Amerikanen als uitgangspunt neemt. Volgens de president “herschrijft” het ‘1619 Project’ de Amerikaanse geschiedenis “om onze kinderen te leren dat we gestoeld zijn op het principe van onderdrukking, niet van vrijheid”.

“Niets is minder waar. De oprichting van Amerika zette de onstuitbare keten van gebeurtenissen in gang die de slavernij afschafte, de burgerrechten veilig stelde, het communisme en het fascisme versloeg en de meest rechtvaardige, gelijkwaardige en welvarende natie in de geschiedenis van de mensheid bouwde”, zei Trump.