De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) leek maandag de kant te kiezen van Kyle Rittenhouse, de 17-jarige jongen die twee mensen doodschoot in Kenosha. Volgens diens advocaat handelde Rittenhouse uit zelfverdediging, iets wat ook beaamd werd door Trump: “Hij zou waarschijnlijk gedood zijn.”

Kyle Rittenhouse schoot vorige week twee mensen dood in Kenosha, Wisconsin. Volgens zijn advocaat handelde hij uit zelfverdediging. Het beeldmateriaal van die avond lijkt die versie te bevestigen. Zo is te zien hoe Rittenhouse belaagd, achtervolgd, geslagen en bedreigd wordt met een vuurwapen. De 17-jarige leek telkens terughoudendheid aan de dag te leggen en pas het vuur te openen nadat hij werd aangevallen.

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) wees er herhaaldelijk op dat het onderzoek naar het incident nog steeds loopt, maar leek wel de kant van Rittenhouse te kiezen. “Hij probeerde van hen weg te komen. En toen viel hij en toen vielen ze hem heel heftig aan. Ik denk dat hij in grote problemen zat. Hij zou waarschijnlijk zijn gedood”, zei Trump.