Een medewerker van de FBI die betrokken was bij het onderzoek van 2016, het onderzoek dat moest aantonen of Rusland zich had gemoeid met de presidentsverkiezingen, beweert dat Trump gelijk had over de heksenjacht. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die de advocaat van Michael Flynn heeft ingediend. Daarbij zaten een reeks SMS-berichten. Dat meldt het Amerikaanse nieuwstijdschrift Newsweek.

In één van de tekstbericht wordt geantwoord op de vraag hoe de briefing ging op 5 januari 2017, toen voormalig president Barack Obama nog aan de macht was. “Ik weet het niet, maar de mensen hier zijn echt aan het klauteren en grijpen naar informatie en het is echt een gekkenhuis. Trump had gelijk. Waarom doen we onszelf zoiets aan? Wat is er mis met die mensen?”, antwoordde de collega.

Onderzoek naar Russische hackers

Wat er precies gebeurd is die dag, is al lang onderworpen aan speculatie en roddel. Op 3 januari 2017 tweette Donald Trump nog dat een briefing over “mogelijke Russische hackers” werd uitgesteld zodat zijn tegenstanders bewijs konden verzamelen. President Trump heeft al meerdere malen laten vallen dat zijn voorhanger een verrader zou zijn. Dat wordt echter ontkend. Volgens plaatsvervangend procureur-generaal Sally Yates en de nationale veiligheidsadviseur Susan Rice was Obama “bezorgd over de nationale veiligheid” en heeft hij “nooit geprobeerd om het onderzoek te beïnvloeden.” Daarnaast tonen de berichten aan dat de FBI-agenten zich zorgen maakten. In één van de berichten staat te lezen dat “iedereen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft aangeschaft in het geval dat het verkeerd loopt.