Amerikaans president Donald Trump wil dat zijn tegenstander voor de presidentsverkiezingen Joe Biden een drugstest ondergaat. Trump zal dan naar eigen zeggen ook zelf een test ondergaan. Hij vindt dat de “ongelijkmatigheid” van Biden in debatten vraagtekens oproept. Dat stelt hij op Twitter. 

Op 3 november vinden in de Verenigde Staten de presidentsverkiezingen plaats tussen huidig president Donald Trump en Joe Biden van de Democraten. Dinsdagavond gaan de twee voor het eerst in debat. Trump wil dat ‘Sleepy Joe’, zoals hij Joe Biden noemt, voor of na dat debat een drugstest ondergaat. 

Trump heeft vraagtekens bij de manier waarop Biden in debatten of bij toespraken verschijnt. Tijdens sommige toespraken of debatten komt Biden bijna niet uit zijn woorden en maakt hij een verwarde indruk, terwijl hij op andere momenten plots wel scherp oogt. Bizar, vindt Trump. 

“Zijn optredens zijn bijzonder ongelijkmatig, op z’n zachtst gezegd”, aldus Trump. Hij vraagt zich af of drugs deze verschillen bij Biden veroorzaken. Trump benadrukt ook zelf een drugtest te willen ondergaan indien Biden daarmee instemt. De kans daarop lijkt echter bijzonder klein, Biden weigerde eerder ook al een drugtest op aandringen van Trump.