Antwerps topadvocaat Kris Luyckx heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie. Hij werd vervolgd voor het schenden van zijn beroepsgeheim in een zaak uit 2017. Hij zou de familie van de verdachte hebben ingelicht over een huiszoeking. De advocaat is raadsman van verschillende bekenden zoals voetbalmakelaar Dejan Velkovic. Ook verdedigt hij een van de 18 Reuzegomleden. De prijs van de schikking werd niet bekendgemaakt.

In juni 2017 werd onderzoek gevoerd naar een homejacker. De verdachte was cliënt van topadvocaat Kris Luyckx. Wanneer de speurders een huiszoeking hielden bij de verdachte thuis kon geen wapen worden teruggevonden. De advocaat zou de moeder van de verdachte hebben ingelicht over de huiszoeking en gevraagd hebben om het wapen te verbergen. 

De raadsheer van Luyckx, Patrick Hofströssler, reageert in Het Laatste Nieuws: “Tijdens het onderzoek is er nooit bewijs geleverd dat Kris Luyckx een misdrijf zou hebben gepleegd. Hij is ervan overtuigd dat als hij al zou zijn vervolgd, de strafrechter hem zou hebben vrijgesproken.” De reden van een schikking is volgens Hofströssler omdat Luyckx zich volledig wil focussen op zijn cliënten en niet bezig moet zijn met het afslaan van persoonlijke aanvallen. “Al zeker niet wanneer het proces in de media zou gevoerd worden. Zoals bleek toen de zaak in februari 2020 plots uitlekte”, vult de raadsman aan.

Omdat Luyckx soms zetelt als plaatsvervangend raadsheer bij het hof van beroep in Antwerpen, werd het onderzoek gevoerd door het  Brusselse parket-generaal. Onder toezicht van het Hof van Cassatie. Deze laatste keurde het akkoord voor schikking ook goed. Door die schikking met het Openbaar Ministerie komt er geen proces tegen Luyckx.