Tim Tubbax (48), ook bekend als dj Timax, stelt in een scherp opiniestuk op zijn Facebookpagina dat “links de architect is van het moderne racisme”. Hij neemt op ongezouten wijze op de korrel hoe “een goedbedoeld initiatief” zoals de Black Lives Matter beweging, afglijdt naar een halve anti-blanke geweldsorganisatie”. Het opiniestuk publiceren we hieronder integraal als vrije tribune. Maar SCEPTR had ook een uitgebreider interview dat u dit weekend exclusief bij ons te lezen krijgt.  

Wanneer we kennismaken noemt Tubbax zichzelf met en knipoog ‘kleurling’. Dat doet hij omdat zijn moeder Vlaamse was en afkomstig uit Antwerpen. Zijn vader was afkomstig van Polynesië. Zelf werd hij door zijn biologische ouders afgestaan voor adoptie en groeide op in Antwerpen, “als Vlaming” benadrukt hij. 

Zijn professionele loopbaan begon als lid van het bijzondere bijstandsteam van de politie van Antwerpen, de zogenaamde ‘bottinnekes’. Nadat hij daar werd ontslagen, nog ten tijde van oud-burgemeester Patrick Janssens, naar eigen zeggen omwille van een “te harde aanpak bij interventies”, startte hij een carrière in het Antwerpse nachtleven.

Hij werd portier in diverse Antwerpse dancings en schopte het uiteindelijk zelf tot eigenaar van de Antwerpse afterclub Space. Uiteindelijk raakte hij betrokken in een portiersoorlog. Daarnaast werkte hij ook bij de brandweer, en specialiseerde zich als paramedisch ambulancier bij de MUG. Vandaag is hij bij velen gekend als Dj Timax. Maar Tubbax was ook acteur en model. Fans van de VTM-serie Familie kennen hem mogelijks nog van zijn rol als bewakingsagent Ludwig of later van zijn bijrol als de crimineel ‘Cas’.   

“Ik ben niet akkoord met het slachtoffergebeuren, het racismedebat”

Zelf is Tubbax, zoals men dat omschrijft niet geheel onbesproken en kwam hij ook enkele keren in aanraking met justitie. Hij is ooit veroordeeld nadat een 29-jarige vrouw tijdens een razzia in zijn discotheek werd aangetroffen onder invloed van drank, drugs en medicatie. Hij was op het moment van de feiten zelfs niet aanwezig, legt hij uit, maar is als eigenaar uiteindelijk wel verantwoordelijk gesteld.

Maar hij kan iedereen recht in de ogen kijken. “Ik was geen crimineel, hé. Ik was geen dief, geen moordenaar, geen drugsdealer…” Vandaag toont hij zich op sociale media érg maatschappelijk betrokken en vertolkt er gewapend met een vlotte pen rechtse standpunten. 

Als we hem vragen naar de nogal scherpe toon van zijn opiniestuk antwoordt hij zonder aarzeling: “Ik ben niet akkoord met het hele slachtoffergebeuren, het hele racismedebat, waarbij heel wat mensen dat woord eigenlijk gebruiken om zelf te kunnen ontlopen aan de verantwoordelijkheden van de maatschappij”.

Voor Tim Tubbax is het een “non-debat”. Onze redacteur sprak naar aanleiding van zijn opmerkelijk opiniestuk uitgebreid met hem over zijn verleden en zijn ambities in de politiek. Het resultaat daarvan leest u dit weekend in een exclusief interview bij SCEPTR. 

(Hieronder leest u de integrale tekst van Tim Tubbax)

Tim Tubbax: “Racisme is niet ingebakken in het DNA van de Vlaming”

Hoe een goedbedoeld initiatief afglijdt naar een halve anti-blanke geweldsorganisatie.. Ondervinden zwarten, vooral in andere landen nadelige gevolgen van racisme? Ja! Bestaat er discriminatie ten opzichte van anders gekleurden? Ja! Is racisme ingebakken in het DNA van de Vlaming Of Europeaan? Volmondig NEEN!

Ik ben zelf gekleurd, langs mijn vaders kant afkomstig van het verre Polynesië, en opgegroeid in de tijd dat kleurlingen nog echt opvielen, zoals een ‘zwart schaap’ tussen allemaal witte.

 

Heb ik al eens tegenkanting gekregen puur omwille van mijn huidskleur? Natuurlijk! Net zoals een rosse verroeste of een brildrager brillenkast werden genoemd… Een beetje anders zijn valt natuurlijk op.

 

Ik heb echter alle kansen waarvan een mens hier kan dromen gekregen, en zelfs meer, maar vooral omdat ik er hard voor gewerkt heb. Bovendien bestaat er nog zoiets als positieve discriminatie, waar minderheden van kunnen profiteren op elke mogelijk denkbare manier.

“Wat niet past in het programma van de linkse deugdenfabriek, wordt automatisch afgedaan als racisme”

Nergens ter wereld zijn er zoveel centra en initiatieven opgericht ten voordele van vreemdelingen, nieuwkomers en anders gekleurden dan in België. En met uitbreiding Europa. 

Daarom word ik mottig van het woord racisme en discriminatie dat ik elke dag moet horen van mensen die dat woord gebruiken om nóg meer af te dwingen, en nog minder te moeten doen. Of spijtig genoeg meestal om hun eigen foute gedrag te minimaliseren en zo in de slachtofferrol te kunnen kruipen.

 

Laat dit gegeven en bijhorende slachtofferrol nu net het wapen zijn van links en ‘politiek correct’ Vlaanderen. Alles wat niet past in het programma van de linkse deugdenfabriek, wordt automatisch afgedaan als racisme. De pers springt maar al te graag op alles waar deze term in de verste verte in gesuggereerd wordt.

 

Zodoende creëert men een klimaat waarin élke kritiek op iemand van vreemde origine automatisch afgedaan wordt als racisme. En bijgevolg censureert men elke dissidente mening, nochtans de basis van een democratie.

“O ironie, het antiracistische links, zorgt in de praktijk gewoonweg voor meer racisme in plaats van minder”

Een probleem mogen we niet meer benoemen, en kunnen we bijgevolg ook niet meer aanpakken. Dit is dé voedingsbodem bij uitstek om mensen uit elkaar te drijven en extremisme te voeden, in plaats van ze samen te brengen.

 

Men heeft er altijd de mond van vol ‘dat rechts racistisch’ is. Wel, ik durf het tegendeel te beweren. Links, met name Jos Geysels van het vroegere Agalev, nu Groen, is dé architect van het moderne racisme. Hij heeft het cordon sanitaire in het leven geroepen waardoor een partij die nu zowat 30% van de kiezers vertegenwoordigt buiten spel is gezet, en bijgevolg een miljoen kiezers monddood zijn gemaakt alsof hun mening geen rechten meer had. Net zoals de Joden in WO2 dat ook niet meer hadden.

 

Wel, groeperingen zoals deze, aangevuld met extreemlinkse communisten van de PVDA, zijn dé groeperingen die ‘het BLM gebeuren’ ook volmondig steunen en infiltreren. Het goed bedoelde steuninitiatief, voor onheus behandelde zwarte mensen, is ondertussen gekaapt door extreemlinkse groeperingen. Die hebben BLM tot een anti blanke terreurorganisatie getransformeerd die nu meer schade, controverse en racisme veroorzaakt dan voordien het geval was.

 

O ironie, het antiracistische links, zorgt in de praktijk gewoonweg voor méér racisme in plaats van minder. Net omdat een hoop blanke en zwarte idioten mee op de kar springen die racisme enkel kennen uit het boekje van ‘Uncle Tom’, of uit de speech van Martin Luther King.

“Alles wat niet blank is krijgt prioriteit, de rest minimaliseert men”

Nu misbruikt men deze organisatie te pas en te onpas voor allerlei initiatieven op een sportveld. Of voor een Formule 1 race… En nu zelfs in een tv programma om ongepast en rechtstreeks steun te betuigen aan – ik zeg het zoals het is – een veroordeelde crimineel die spijtig genoeg de dood vond, tijdens een politie interventie waarvan hij zelf de aanleiding was.

 

Daarvoor staat nu de halve wereld op zijn achterste poten, worden winkels geplunderd en blanken aangevallen. Ik heb deze collectieve verontwaardiging gemist bij het met Kalasjnikovs doodschieten van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen door ‘gekleurde criminelen’ die nu zelfs al terug op straat rondlopen.

 

Ik kots van zulke selectieve verontwaardiging, die meer kwaad dan goed aanricht. Nu wordt er met twee maten en gewichten gewerkt. Hét handelsmerk van pers en politici.

Alles wat niet blank is krijgt prioriteit, de rest minimaliseert men. Recht is er voor iedereen, ongeacht kleur of afkomst. Maar evenzeer plicht. 

“Met alle respect voor mensen die slachtoffer zijn van structureel racisme. Dat is verwerpelijk en moet verdwijnen”

Als ‘kleurling’ heb ik nooit geklaagd over racisme en discriminatie, om twee eenvoudige redenen. Ten eerste, heb ik me aangepast aan de bij het gastland horende cultuur en taal. En ik heb me nooit ingelaten met criminaliteit.

 

Als alle minderheden dit zouden doen, durf ik te wedden dat er een pak minder racisme en discriminatie zal zijn. Met alle respect voor de mensen die slachtoffer zijn van het structurele racisme. Dat is verwerpelijk en moet verdwijnen. Maar dat bestaat in álle landen en tegenover álle kleuren. En dan meestal nog veel erger dan bij ons.

 

Daarom doen ‘hokjesdenkende’ bewegingen als BLM meer kwaad dan goed, want ALL LIVES MATTER! Oh ja, als ik me mocht vergissen in bovenstaande stelling, en het westen zou toch zo racistisch zijn… Kan iemand me dan uitleggen waarom iedereen per se naar hier wil komen?!

 

I rest my case.

Tim TUBBAX

Tim Tubbax is 48j, geadopteerd en geboren te Antwerpen.
Als ex agent, acteur, dj, profsporter, brandweerman en spoedverpleegkundige in opleiding is hij professioneel een enorm gepassioneerde duizendpoot. Zijn ervaring wil hij gebruiken om de juiste vinger op de maatschappelijke wonde te kunnen leggen.