Rechtzetting

Wij ontvingen een klacht van Jong Groen Brussel over een bericht op deze pagina van 27/9/2019. In dat bericht werd verslag gebracht over een actie van de Brusselse jongerenafdelingen van Groen, Ecolo, sp.a, PS, Open Vld, MR, CD&V en CDH tegen de automanifestatie van het Vlaams Belang. De actie bestond uit een oproep om zoveel mogelijk Belgische vlaggen uit te hangen. In het artikel werd echter ook gesteld dat slechts 8 mensen opdaagden voor de “tegenbetoging”, waarbij een foto werd getoond van een evenveel jongeren die vlaggen droegen.

Jong Groen Brussel stelt dat er nooit een eigenlijke tegenbetoging is georganiseerd en de foto daar dan ook geen afbeelding van is. Die klacht is terecht. Alle informatie waarover we nu beschikken bevestigt dat er nooit enige mobilisatie voor een tegenbetoging heeft plaatsgevonden.

We kunnen de lezers trouwens verwijzen naar aan ander bericht op onze site, waarin correct werd bericht over de actie van de jongerenafdelingen: https://sceptr.net/2020/09/vivaldi-jongeren-belgische-vlaggen-als-antwoord-tegen-deze-invasie-van-haat/

De redactie

1 REACTIE