Syrische raketafweersystemen hebben afgelopen woensdag raketten neergehaald die door Israëlische oorlogsvliegtuigen werden afgeschoten. Het doel zou een luchtmachtbasis zijn geweest in centraal-Syrië. Dat meldt het Syrische staatsagentschap SANA en de Saoedische krant Arab News. Het is de tweede aanval van Israël deze week.

“Een vliegtuig van het Israëlische leger heeft meerdere raketten afgevuurd naar de T4-luchtmachtbasis en onze afweersystemen hebben de meeste kunnen onderscheppen,” klonk het bij SANA. De Observatory for Human Rights in het VK bevestigt  deze aanval ook. Afgelopen maandag voerde Israël ook al een aanval uit, waarbij één burger en drie militairen om het leven kwamen. Daarnaast kwamen ook nog 7 geallieerde militanten om het leven.

De aanval afgelopen maandag was gericht op Syrische militaire doelen in het zuiden van Damascus. Daarnaast werden enkele paramilitaire doelen geraakt die gesteund werden door Iran, zoals militanten van de Libanese Hezbollah. Israël heeft al honderden aanvallen uitgevoerd in Syrië sinds de burgeroorlog begon in 2011, al ontkent Israël die aanvallen in de meeste gevallen. De leider van de Hezbollah, Hassan Nasrallah, waarschuwde Israël dat ze één Israëlische soldaat zullen doden voor elke gesneuvelde militant.