Huidig premier Sophie Wilmès zal in de Vivaldi-regering waarschijnlijk vicepremier worden. Dat zegt ze zelf in een interview met VRT. 

Bijna 500 dagen na de verkiezingen lijkt ons land dan toch een federale regering te krijgen. De zogenaamde Vivaldi-coalitie (groenen, socialisten, liberalen en CD&V) staat in de steigers, al blijft de vraag wie daarvan premier wordt.

Huidig premier Sophie Wilmès (MR) werd daarvoor uitdrukkelijk genoemd, maar die gewilde post lijkt nu naar Paul Magnette (PS) of Alexander De Croo (Open Vld) te gaan. Wilmès zelf ontkent dat ze kandidaat was om opnieuw premier te worden. “Je mag niet echt kandidaat zijn om premier te zijn, je wordt gevraagd”, aldus Wilmès in De Ochtend. 

Wel lijkt de kans bijzonder groot dat Wilmès vicepremier zal worden. “Waarschijnlijk wel”, antwoordt ze bevestigend op die vraag. “Ik ben niet van plan met mijn politiek engagement te stoppen, maar het zijn inderdaad heel moeilijke maanden geweest. Het zal niet slecht zijn om een beetje afstand te nemen en na te denken over wat in de toekomst dient te gebeuren.”