Silvio Berlusconi, voormalig Italiaans premier en leider van Forza Italia, heeft positief getest op het coronavirus. Dit meldt La Repubblica. De Italiaanse media vermoedt dat hij besmet is geraakt met het virus na een ontmoeting met Flavio Briatore. Berlusconi ontmoette de Italiaanse zakenman, die vooral bekend is uit de Formule 1-wereld, enkele weken geleden nog. Op 25 augustus raakte bekend dat Briatore positief testte op het virus. Vandaag blijkt ook Berlusconi besmet te zijn met het coronavirus.

Het persbureau van Berlusconi meldt dat de voormalige premier in afzondering zal gaan in zijn huis in Arcore, niet ver van Milaan. Hij zou wel nog verder werken vanuit zijn woning. “De president blijft werken vanuit zijn woonplaats in Arcore, waar hij de geplande periode van isolatie zal doorbrengen”, klinkt het. “In ieder geval zal hij Forza Italia en de centrumrechtse kandidaten blijven steunen bij de regionale verkiezingen. Aan de hand van dagelijkse interviews in kranten, op televisie en op de sociale media.” De regionale verkiezingen zullen later deze maand al plaatsvinden.